Ξεκινάει, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και ταυτόχρονης προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις περιφέρειες της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων. Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια, για δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του διακρατικού έργου εδαφικής συνεργασίας «Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020» [email protected] – Ολιστική δικτύωση δημιουργικών μικρομεσαίων μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων».

Ειδικότερα, στη Δυτική Ελλάδα έχουν δρομολογηθεί τεχνικές παρεμβάσεις για την ανακαίνιση του κτιρίου της πρώην Γεωργικής Σχολής Πάτρας, όπου πρόκειται να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος και λειτουργικός συνεργατικός χώρος για τις δημιουργικές επιχειρήσεις.

Επίσης, ο 2ος όροφος του διατηρητέου νεοκλασικού «Χρυσόγελου» στο Μεσολόγγι, ο 2ος όροφος του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, αλλά και ο παραχωρημένος χώρος στο διοικητήριο του Πύργου έχουν διαμορφωθεί και σύντομα θα αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, δίνοντας τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες δημιουργικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ένα σημείο συνάντησης, δημιουργικότητας και δικτύωσης.

Στη Ζάκυνθο, και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Λυκείου θα αναπτυχθεί σύγχρονο στούντιο ηχογράφησης, που θα χρησιμεύσει και ως μέρος ανάπτυξης του δημιουργικού και πολιτιστικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής.

Στα Ιωάννινα, έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη ενός δικτύου φορέων με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων διαφόρων τομέων της βιοτεχνίας, όπως η κεραμική, η αργυροχοΐα, η ξυλουργική, τα υφαντά και η σκαλιστική πέτρα.

Στόχος είναι να παρέχονται κοινές υπηρεσίες, δράσεις υποστήριξης της ανάπτυξης, κατάρτιση, σχεδιασμός και πιλοτικές μέθοδοι παραγωγής, όπως επίσης εκθέσεις και δραστηριότητες μάρκετινγκ για τους προαναφερθέντες τομείς της τοπικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ: Ημερήσια