Στο πλευρό της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας στέκεται έμπρακτα για δεύτερη χρονιά η Nestlé Ελλάς μέσω του προγράμματος που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ
Συντάκτης: Newsroom Στις Πέμπτη, 15 Απρίλιος, 2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 2η χρονιά το πρόγραμμα “Ignite Ideas”, μια πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς, που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων ιδεών και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με κεντρικό θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το πρόγραμμα Ignide Ideas ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη των πιο ώριμων ομάδων που συμμετείχαν σε αυτό. Κυκλική οικονομία και εξοικονόμηση ενέργειας ήταν οι δύο τομείς που πρωταγωνίστησαν στις πρωτοπόρες λύσεις που παρουσίασαν οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν στην τελική φάση και είναι οι ακόλουθες:

H Cyclefi, μια καινοτόμος web & mobile εφαρμογή για την επιτυχή ιχνηλασία και παρακολούθηση όλου του κύκλου ζωής των προϊόντων συσκευασίας, από την παραγωγή ως την τελική απόρριψή τους. Στόχος της είναι η ενεργή συμμετοχή των καταναλωτών στην προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας προσφέροντας τους εκπτώσεις και προνόμια όταν προμηθεύονται φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.
Η Evotropia που ειδικεύεται στις μεθόδους τιμολόγησης φυσικού κεφαλαίου, στις ψηφιακές εφαρμογές για τις συναλλαγές αποβλήτων και στα εργαλεία οικολογικής χρηματοδότησης για την Κυκλική Οικονομία. Στην παρούσα φάση, αναπτύσσει ένα ψηφιακό χρηματιστήριο αποβλήτων σε πραγματικό χρόνο. Κεντρικός στόχος των υπηρεσιών της επιχείρησης είναι να συμβάλουν στην καθιέρωση αγορών κυκλικής οικονομίας σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
Η Chatzilia Food Innovation, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον Αγροδιατροφικό τομέα και σχεδιάζει καινοτόμες εφαρμογές, μία εκ των οποίων περιλαμβάνει την αξιοποίηση του υποπροϊόντος του καφέ (CSS) που κέντρισε το επιστημονικό και επιχειρηματικό της ενδιαφέρον.
Το έργο PREDIVIS, μια συνεργασία του Εργαστηρίου Αξιοπιστίας Συστημάτων και Βιομηχανικής Ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με την εταιρεία Plegma Labs, με στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων Βιομηχανίας 4.0 για παρακολούθηση βιομηχανικού εξοπλισμού και υποστήριξη αποφάσεων προβλεπτικής συντήρησης και εξοικονόμησης ενέργειας.

ΠΗΓΗ: emea.gr